søndag 31. august 2008

Albert Riera: Fakta om midtbanespilleren Albert Riera

Albert Riera - fakta
Klubb: Liverpool, trøye nummer 11
Født: 15. april 1982 på Mallorca, Spania
Høyde: 1,88
Vekt: ?
Tidligere klubber: Mallorca, Bordeaux, Espanyol, Manchester City (lån)
Landskamper: Ja, for Spania

Albert Riera er en spansk midtbanespillere som vanligvis spiller venstre ving. Han ble klar for Liverpool 1. september 2008 da han signerte en fireårskontrakt. Kjøpesummen skal ligge på rundt 100 millioner norske kroner.

Han startet karrieren i Mallorca 18 år gammel, i 2000. Debuten hans kom først i februar 2001, hvor han kom på som innbytter. I Mallorca vant han Copa Del Rey våren 2003, før han samme sommer gikk til Bordeaux. Der ble han til 2005, og rakk blant annet å være en nøkkelfigur (med fem mål på ti kamper) i klubbens gode prestasjon i UEFA-cupen i 2003/2004 sesongen, hvor de nådde helt til kvartfinalen.

Deretter returnerte han til Spania og Barcelona, nærmere bestemt klubben Espanyol. Her ble han nesten øyeblikkelig (fikk starte 4 kamper) utlånt til Manchester City, hvor han hadde en helt grei høst - men tilsynelatende ikke god nok til at daværende manager Stuart Pearce ønsket å gjøre overgangen permanent. I 2006 vendte han derfor tilbake til Espanyol hvor han har spilt mye og godt siden. Også i denne klubbens UEFA cup deltakelser har han markert seg med mål og godt spill, og klubben kom helt til finalen i 2007, som ble tapt på straffer mot Sevilla.

Albert Riera er ingen stor målscorer men plukker 4-8 mål per sesong. Han er ikke en spiller med disiplinærproblemer og pådrar seg sjelden kort.

I tillegg til mange UEFA cup kamper (26) har også Riera Champions League erfaring - men ikke akkurat omfattende. Han har én kamp for Mallorca i Champions League.

Riera har også en håndfull landskamper for Spania, og har scoret med flagget på brystet (i sin debut, mot Danmark). Han ble ikke tatt ut i Spanias EM-tropp 2008.

Riera signerte nesten for Everton før Liverpool kom på banen. Espanyol hadde akseptert et bud fra Everton, men Riera selv var vesentlig mer interessert i naboklubben da denne kom på banen.

Albert Riera på YouTube:
: Albert Riera 2007-2008 sesongen
: Albert Riera - hans tidlige år
: Albert Riera kosevideo
: Albert Riera langskudd (mål nummer 5, markert med ?-tegn)

Albert Riera bilder:
:
Google Images

Aktuelle artikler om Albert Riera:
: Riera skev under for Liverpool (Dagbladet 1.9.08)
: - Riera klar for Liverpool (VG 26.8.08)
: - Liverpool enige om Riera-pris (Dagbladet 26.8.08)

Ingen kommentarer: