tirsdag 17. juni 2008

Om den statistiske analyse som benyttes her

Analysen utarbeides ved hjelp av en database på over 25.000 kamper. Når analysen utarbeides er det de kampene som "ligner" i karakteristikker som felles liga, innbyrdes styrkeforhold og lignende som det fokuseres særlig sterkt på. I tillegg hentes det inn aktuell informasjon som forteller noe om hvordan lagene har prestert nylig, og denne informasjonen vektes opp mot den historiske informasjonen.

Metoden har nok visse likhetstrekk med den bookmakere selv benytter som utgangsmateriale når de setter odds på kampene.

Teorien er at man ved en grundig studie av tidligere kamper med tilsvarende forutsetninger skal kunne få informasjon som kan gi en liten, kanskje ørliten, fordel når man tipper på odds. Det er ikke store fordelen man trenger for å finne lønnsomme spill. Om man konsekvent kan finne verdispill, uansett hvor liten verdien er, kan man gjøre gode penger på tipping over tid.

Det gjenstår å se om denne statistiske modellen gjør det, men mine private erfaringer er foreløpig gode. Det gjelder å være bevisst hvordan man bruker modellen, kun spille verdi og alltid spille der oddsen er best. Selv om jeg personlig spiller kun etter statistikken er det nok klokest å betrakte denne som bakgrunnsinformasjon som sammen med aktuell info som skader, suspensjoner m.m. kan gi et enda bedre bilde av hvordan kampens utfall vil bli.

Skriv gjerne til expertteddy@gmail.com om du har kommentarer.

Ingen kommentarer: